Loading...

Success

→ Shoppingcart updated

Info

→ Shoppingcart updated

Success

Mail sent!

Error

Mail is not sent!

Error

Artikel niet meer op voorraad!

Error

Success

Success

Error

Hondentraining cursussen

U kunt bij ons terecht voor verschillende cursussen op het gebied van hondentraining. Zowel als eigenaar van een Duitse Herder als wanneer u in het bezit van een ander soort hond bent u bij ons welkom. Bekijk hieronder de verschillende cursussen. Wilt u deelnemen aan een cursus? Neem dan telefonisch contact op met Clemens van Straaten.

Hondentraining

Training van uw hond is noodzakelijk om uw hond op te voeden tot een aangename huisgenoot. Het doel van hondentraining is uw (jonge) hond verschillende commando’s aan te leren die de omgang met uw hond makkelijker maken. Hoe vroeger u begint met de hondentraining, hoe beter. Jonge honden zijn namelijk veel leergieriger dan oudere honden.

Ga zeker in het begin meerdere malen per dag kort met de training aan de slag, niet meer dan 5 minuten per keer. Een vermoeide hond is lastig te trainen. De hond moet er met zijn aandacht volledig bij zijn om de relatie te leggen tussen zijn gedrag en de beloning. Het is daarom niet verstadig uw hond te trainen na het eten of na een wandeling.

Houd ook in uw achterhoofd dat honden gevoelig zijn voor de context waarin u een commando geeft. In elke nieuwe situatie, zoals in de tuin, op straat of bij de hondenschool, moet u het commando opnieuw aanleren. Het is dus van belang om in verschillende situaties met de training van uw hond aan de slag te gaan: binnenshuis, buitenshuis en tijdens wandelingen. Tijdens de hondentraining dient er niet teveel afleiding te zijn, zodat uw hond zich op u kan richten. Alleen wanneer uw hond begrijpt wat u met het commando bedoelt, kan hij u gehoorzamen.

Houd er rekening mee dat honden meer aandacht schenken aan lichaamstaal dan aan een gesproken commando. Daarom kan het verstandig zijn uw commando tijdens de hondentraining te begeleiden met een gebaar.

Een belangrijke regel tijdens de hondentraining is dat u gewenst gedrag versterkt en ongewenst gedrag negeert. Als gevolg hiervan zal het gewenste gedrag zich gaan herhalen. Ook van belang is dat de beloning snel op het gedrag dient te volgen, binnen één à twee seconden. De klikker is een handig hulpmiddel om uw hond te trainen.

Neem telefonisch contact met ons op voor advies op maat.