06 - 34 299 559 vdhnhnalkmaar@gmail.com

Speuren

Leer je hond speuren

 

Tijdens het speuren spreekt de hond zijn natuurlijk talent aan op een leuke manier. Dit heeft zo z’n voordelen. Geestelijke uitdaging, door volledige concentratie op een taak. Fysiek bezig waardoor honden hun werkdrift benutten. Voorwerpen die gevonden moeten worden tijdens het spoor volgen. En de eigenaar leert de lichaamstaal van de hond beter kennen. 

Manwerk

Pakwerk met je hond

 

Bij het manwerk is de rode draad, dat de hond op commando de pakwerker zelfstandig staande houdt. Zo moet de hond tot maximaal 6 ‘verstekken’ (schuttingen) inspecteren, waar de pakwerker, zonder gezien te worden, zich kan verstoppen voor de hond. Als de hond de pakwerker gevonden heeft, moet hij, zonder deze aan te raken, beletten dat deze kan vluchten.

Appèltraining

Gehoorzaamheid tijdens sport

 

Dit gedeelte bestaat uit meerdere oefeningen, zoals het los ‘volgen’ en ‘vooruitsturen’. Ook hier dient uw hond netjes, maar ook vooral vrolijk alle oefeningen uit te voeren. Uw hond dient kort naast u te lopen en hij mag niet snuffelen. Bij het vooruitsturen dient uw hond minimaal 25 passen in een rechte lijn vooruit te lopen en daarna op commando gaan liggen.

Heeft u een vraag, stel hem hier!